|
| Anime Çizim Dersleri 1 | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
SiLenT-Scræm Üye
Mesaj Sayısı : 146 Yaş : 34 Nerden : Heryerden xD İş/Hobiler : Bütün ıvır zıvır abur cubur ne varsa xD Lakap : Eronimo xD (cidden böyle xD) Durum : Tarz : Paylaşım gücü : Puanlar : 0 Kayıt tarihi : 13/02/09
| Konu: Anime Çizim Dersleri 1 Çarş. Şub. 18, 2009 6:21 am | |
| ►Anime Karakterlerinin Yüzlerindeki Duygu İfadeleri◄
►Anime Tarzı Ağız ve Burun Çizimleri◄
►Anime Tarzı Baş ve Yüz Çizimi◄
►Anime Tarzı Elbise, Takı ve Süs Eşyaları◄
►Anime Tarzı Göğüs Çizimleri◄
►Anime Tarzı Gözler◄
►Anime Tarzı Kol Çizimleri◄
►Anime Tarzı Saç Çizimleri 1◄
►Anime Tarzı Saç Çizimleri 2 : Temel Şekiller Ve Unsurlar◄ -------------------------------------------------------------- ►Anime Karakterlerinin Yüzlerindeki Duygu İfadeleri◄
Anime Karakterlerinin Yüzlerindeki Duygu İfadeleri
Anime karakterlerinin yüz ifadelerini değiştirmek zor değildir. Her bir duygu için hangi tekniği uygulamanız gerektiğini bilmeniz yardımcı olacaktır. Bu bölüm sizlere yüzü ve yüzün değişik kısımlarının birlikte çalışarak nasıl farklı ifadelere taşıdığını anlatmaya çalışacak. İlk olarak öğrenmeniz gereken, yapmak istediğiniz bakışı, yüzdeki hangi kısımları değiştirerek başarabileceğinizdir. Bunu yapabilirseniz, karakterinize istediğiniz duyguyu ifade ettirebilirsiniz.
Üzgün bir yüz çizimini anlatmakla başlıyoruz. Karakterin bu ifadesindeki en önemli faktör gözlerdedir. Bu resimde, iris (gözün renkli kısmı) oldukça büyüktür, kaşlar yüzün ortasında bir çatı oluştururcasına iç kısımdaki uçları yukarıya doğru, dış kısımdaki uçlarıda aşağıya doğru çizilmiştir ve alt göz kapağı (gözün alt çizgisi) eğimlidir. Eğimli alt göz kapağı, mutluluk, üzgün olma ya da kızgınlık gibi güçlü duyguları ifade ettirmeye yardımcı olur. İrisin büyüklüğü ifadenin derecesini etkiler, çok büyük olursa, bu örnekteki gibi üzgün, küçük olursa da kızgın bir ifade verebilirsiniz. Ağız aynı zamanda karakterinizin ruhsal durumunu belirlemenize de yardımcı olur. Bu resimde ağız küçük tutulmuş ve aşağı doğru eğimiştir. Tüm bunlar bir araya getirildiğinde karakter üzgün ve birazcık şokta gibi görünür, birisi gerçekten kötü bir şekilde birşeyle vurmuş ya da kötü bir söz söylemiş gibi.
Buradaki örnekte biraz daha yumuşak bir üzgünlük vardır. Karakter morali bozukmuş gibi görünür. Gözler burada daha küçüktür çünkü bu bir erkektir ^_^ ve ağız daha büyük ve aşağıya doğru eğimi çok değildir. Kaşların açısı yine karaktere üzgün bir ifade verecek şekilde, bir önceki örnekte anlatıldığı gibidir.
Bu resim üzgün olma ile kızgınlık arasında bir çeşit geçiştir. Kaşlar keskince aşağı doğru eğimli ve ağız, sanki karakter bağırıyormuş gibi çizilmiştir. İris ise hala oldukça büyüktür. Bu göstergelerin hepsi birden karakteri kızgın gösterir, aynı zamanda da biri ya da birşey yüzünden üzgün olma ifadesini de belli belirsiz içerir. Resmi dikkatlice incelerseniz kızgınlığın altında ki hayal kırıklığına benzer bir üzüntüyü görebilirsiniz. Ben gördüm de...
Bu adamın(!) neyi ifade ettiği apaçık bir şekilde belli, yalnızca bağırmıyor.^_~ Kızgın insanları bağırmadan da çizebilirsiniz. Bu resimde kaşlar gözlere oldukça yakındır ve aşağı doğru keskince açılıdır. Gözler iyice darlaştırılmış ve iris oldukça küçük çizilmiştir.
Bu yüz hakkında kesin olarak bir şey söylemek kolay değil, yüzün bir yarısı üzgün diğer yarısıda sanki kızgın bir ifade taşır gibidir. Bence, sanki yeni öğrendiği birşeylerin ilk şaşkınlığı henüz geçmek üzereyken, biri ya da bir şey için pek de hayırlı olmayan, biraz kızgınca bir şeyler planlar gibi...? ^o^
Anime karakterleri için bu şekilde gözlerini kapatarak konuşmaları şaşırtıcı olmasa da, kaç insanın bu şekilde konuştuğunu düşününce bir tane bile hatırlayamıyorum. ^_~ Kapalı gözler çok çeşitli duyguları ifade edebilir. Sabırsızlık ya da can sıkıntısı ama sakinlik, mutluluk ya da kendini beğenmişlik de olabilir. Göz kenarları yukarı doğru eğimlidir. Bu resimde kaşlar aşağı doğru eğimli ve ağız da açık olarak çizilmiştir. Üst dudağın hafifçe sola doğru kaldırıldığına dikkat edin. Bu, vermek istediğiniz ifadenin daha negatif görünmesine yardım eder, tabi ki öfke, mutsuzluk ve sabırsızlık gibi duygularda.
Mutluluk, anime karakterlerinin yüzlerinde en sık gördüğünüz ifadedir. Çok fazla mutluluk ya da heyecan büyük gözlerle, yüksekçe çizilmiş yay şeklinde kaşlarla ve kocaman gülümseyen ağızla ifade edilebilir. Diğer göstergeler de gözlerde ki ekstra parıltılar ve gözlerin dış kenarının yukarı doğru kıvrılmış olmasıdır. Çok daha şirin karakterler daha büyük gözlere ve daha küçük bir burunla ağıza sahip olabilirler.
Bu karakter de mutlu ama bir önceki örnekte ki derecede değil. Duygu güç fark edilir derecededir. Kaşlar bir önceki örneğe göre daha aşağı düşürülmüştür ve ağız ince çizilmiştir. Alt göz kapağı hafifçe yay gibidir ve iris hala gözün tüm boyutuna göre oldukça büyüktür.
Bu, şok yada sürpriz ifadesidir. Olabildiğince büyük gözler içinde nokta kadar diyebileceğimiz iris çizilmiştir. Bu ifade anime karakterlerinde özellikle sık rastlanan bir ifadedir. Karakter sürpriz bir olayla karşılaştığında, gözleri sanki yüzünün sınırları dışına çıkacakmış gibi büyür ve iris küçücük olur. Bu örnekte ağız küçük çizilmiştir ama daha büyük çizilse de gözler bu şekildeyken hala aynı ifadeyi gösterir. ^_^
En son SiLenT-Scræm tarafından Çarş. Şub. 18, 2009 6:46 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
| | | SiLenT-Scræm Üye
Mesaj Sayısı : 146 Yaş : 34 Nerden : Heryerden xD İş/Hobiler : Bütün ıvır zıvır abur cubur ne varsa xD Lakap : Eronimo xD (cidden böyle xD) Durum : Tarz : Paylaşım gücü : Puanlar : 0 Kayıt tarihi : 13/02/09
| Konu: ►Anime Tarzı Ağız ve Burun Çizimleri◄ Çarş. Şub. 18, 2009 6:27 am | |
|
İşte anime tarzı temel ağız ve burun. Üç temel basit şekilden oluşmuştur. Burun için açılı bir eğri, uzun ince bir hat ağız için ve daha kısa bir hat da alt dudağı belirlemek için. Önden görünüş bu şekildedir. Oldukça az miktarda çizgi ile burun ve ağzı belirleyebilirsiniz. Her bir organın şekli ve ölçüleri her bir karaktere göre çeşitlilik gösterebilir. Her zaman emin olmanız gereken, organların size yardımcı olacak dikey rehber bordür boyunca dizili olmalarıdır. İkinci resimde yüz yana çevrilmiştir, ama organlar hala yüzün ortasını temsil eden dikey eğimli rehber bordür boyunca sıralıdırlar.
Ağız ve burnun profilden çizimi önden görünüşe ya da 3/4 görünüşe göre daha zordur. Bu açıda yüz çizerken diğer açılarda kullandığınız basit çizgilerden daha fazlasını kullanmanız gerekir. Yerlerini belirmek zordur, doğru yaparsanız gerçekten iyi görünecektir. Dikkat edilecek ana şey, burun, dudak ve çenenin eğimleridir. Üst dudak içeri doğru, alt dudak dışarı doğru eğimlidir. Bunu doğru bir biçimde yapabilecek kadar pratik kazanmadan önce karakteriniz garip bir biçimde dudaklarını büzmüş gibi görünebilir ^_^.
Yüzün alt yarısı zıt eğimlerden meydana gelir. Her iki resimde de burun yüze doğru eğim yaptıktan sonra üst dudağın üzerinde hafifçe geriye doğru eğimlidir. Üst dudak içeri doğru, alt dudakta dışarı doğru eğilim yapar. Çene sadece düz bir çizgi değildir, yuvarlak ve dışarı doğru kavislidir.
Bu bölümde de farklı stillerde ağız ve burun örnekleri var. Bunların bazıları her iki cins içinde kullanılabilir. Bazı stillerde ağızları sadece ince düz bir çizgi ile belirlerken, bazılarında çok daha fazla detay yapılmıştır. Anime ağızları, karakter bağırıp haykırmadığı sürece sıklıkla geniş yapılmazlar, diğer organlara göre daha küçük tutulurlar. Burunlar çok değişiklerdir. bazıları acayipleştirilerek çizilirler, bazıları tek bir gölge ile belirlenir ve bazılarını belirlemek için sadece burun deliklerini görebilmeniz yeterli olur. Dişi karakterlerin burunları küçük olurken erkek karakterlerin burunları daha uzun ve köşelidirler.
| |
| | | SiLenT-Scræm Üye
Mesaj Sayısı : 146 Yaş : 34 Nerden : Heryerden xD İş/Hobiler : Bütün ıvır zıvır abur cubur ne varsa xD Lakap : Eronimo xD (cidden böyle xD) Durum : Tarz : Paylaşım gücü : Puanlar : 0 Kayıt tarihi : 13/02/09
| Konu: ►Anime Tarzı Baş ve Yüz Çizimi◄ Çarş. Şub. 18, 2009 6:36 am | |
| Bu bölümde size çeşitli açılardan temel anime baş ve yüzlerinin nasıl çizildiğini göstereceğiz. Buradaki yüzler standart, dişi karakterlerin yüzleri olsa da size gösterilen oranlar istediğiniz her karakter tipine uygun olarak ayarlanabilir. Önden Görünüş:
Çizime geniş bir daire ile başlayın. Daireyi yatay olarak 3'e bölün ve dikey bir hat ile de iki eşit parçaya ayırın. Eğer yatay çizgileriniz daireyi eşit parçalara bölmediyse endişelenmeyin. Oranlar çizmek istediğiniz yüzün stiline göre farklı olacaktır, hatasız değillerse önemi yok .
Daha sonra, dairenin dikey olarak tam altına küçük bir işaret çizin (kısa bir çizik, bir nokta değil). Resimdeki gibi işaretin daireye uzaklığı, dairenin üçüncü bölümünün uzunluğu ile aynıdır. Bu işaret çeneyi oluşturacak o yüzden noktadan ziyade kısa bir hat olmalıdır yoksa çene noktasal olur. Çene işaretini yükseltmek ya da alçaltmak yüzün görünüşünü ve şeklini ayarlamanın tek yoludur. Bundan sonra, iki rehber bordür köşegen çizin. Dairenin kenarlarına teğet olmalı ve çene işaretinin kenarları ile kesişmelidir.
Şimdi de, yüzün yan taraflarını çok ince olmayacak şekilde çizin. Bunun için yüzün her iki yanına iki yuvarlak üçgen şekil çizin. Uzun kenarların köşelerinden biri, rehber bordürlerin daireye teğet olduğu, diğeri de çene işareti ile kesiştiği noktada olmalıdır. Değişik tiplerde karakterler çizmenin, yüzün şeklini ve görünüşünü değiştirmenin yolu, üçgenlerin kalınlığını ve elmacık kemiklerinin (üçgenlerin, yuvarlak olarak eğim yaptığı geniş açılı yer) yüksekliğini ayarlamaktır.
Şimdi yüzün alt kısmını şekillendirin, gözleri, burnu ve ağzı ekleyeceksiniz. Gözlerin yeri her bir karakter için hafif çeşitlilik gösterse de genellikle, 3'e böldüğünüz dairenin alt parçasında olmalıdır. Burun dairenin altındaki çene işaretine dikey olarak varsayılan hat üzerinde olmalıdır (yani bu hat dairenin dışındadır). Ağız tam olarak burnun altına çizilmelidir.
Daha sonra, rehber bordürleri silin ve gözlerin içindeki detayları doldurun. Şimdi yüzün temel şeklini yapmış oldunuz. Bundan sonra istediğiniz ayrıntıları ekleyebilirsiniz, saçlar, giysiler, takılar, dövmeler ya da yara izleri gibi... 3/4 Görünüş:
Yine önden görünüşte olduğu gibi geniş bir daire ile başlayın, ama şimdi tüm rehber bordürleri yukarı ve sola doğru döndürün. Kafanın bu bölümü 3 boyutlu küredir, hangi yöne çevirirseniz, rehber bordürler o yönde kürenin eğimini takip etmelidir. Yüzü yatay olarak 3'e ve dikey olarak da yarıya bölün. Tabiki de daireyi açılı olarak çizdiğimiz için rehber bordürler eşit bölümler oluşturmayacaktır ama şekli açılıdan önden görünüşe doğru çevirebildiğimizi varsayarsak bir önceki örnektekinin aynısı olarak görünecek şekilde çizin.
Daha sonra, dikey eğimli rehber bordürü küreden aşağı doğru uzatın ve kürenin altında çeneyi oluşturacak işaretin yerini belirleyin, küre ve işaret arasındaki uzaklık 3. parçanın uzunluğundan biraz daha uzun olmalıdır. Kenarlardaki daireye teğet ve çene işaretinin kenarları ile kesişen rehber bordürleri çizin. Sol rehber bordürün sağdakinden daha dik olduğundan emin olun.
Yüzün kenarlarını oluşturmak için yuvarlak üçgenleri her iki kenar rehber bordürlerin yanlarına çizin. Yüzün sol tarafındaki, daireye değdiği yerde kavisli ve sağ tarafın kavisi daha az meyilli ve eğimli olmalıdır. Bir kaç pratikten sonra bunu doğru çizebilir hale gelirsiniz.
Bu adımda gözleri, burnu ve ağzı yerleştirin. Gözler dairenin, yatay olarak, alt parçasında olmalı. Gözleri açılı görünüşlerde nasıl yerleştirmeniz gerektiğini gözler bölümünde inceleyebilirsiniz. Yüzdeki organların hepsi merkez rehber bordür boyunca dizilidir ama yüzdeki organları bir yana eğik şekilde, orantısız yapmayın bu doğru görünmeyecektir. Burun genellikle sağ gözün altında başlar, ağız burnun sağ altında olur. Dikkat edilecek nokta, ağzı burnun soluna doğru uzatmamaktır, bu açıda ağzın yeri dikey eğimli rehber bordürün sağ tarafında olur.
Çizgilerinizi biraz daha rötuşladıktan sonra 3/4 görünüşteki kafayı temel olarak tamamlamış olursunuz. Şimdi yine bu adımdan sonra eklemek istediğiniz detayları yapabilirsiniz.
| |
| | | Rydo Süper Admin
Mesaj Sayısı : 431 Yaş : 34 Nerden : Bursa İş/Hobiler : öğrenci Lakap : Rldo Durum : Tarz : Paylaşım gücü : Puanlar : 14 Kayıt tarihi : 13/02/09
| Konu: Geri: Anime Çizim Dersleri 1 Çarş. Şub. 18, 2009 3:39 pm | |
| saol ben bunu denemiştim zamanında xD | |
| | | keDiC'q Mod
Mesaj Sayısı : 210 Yaş : 31 Nerden : KocaeLi İş/Hobiler : ÖğRenci Lakap : keDi .. Durum : Tarz : Paylaşım gücü : Puanlar : 0 Kayıt tarihi : 13/02/09
Ziyaretçi defteri Ziyaretci Defteri: 49
| Konu: Geri: Anime Çizim Dersleri 1 Ptsi Şub. 23, 2009 3:58 pm | |
| EyvaLLah p.iÇin | |
| | | MeTaLDeLiSi Süper Admin
Mesaj Sayısı : 223 Yaş : 31 Nerden : İzMiR İş/Hobiler : ÖğreNci-pff.. Sanane! Lakap : Beko Durum : Tarz : Paylaşım gücü : Puanlar : 103 Kayıt tarihi : 12/02/09
Ziyaretçi defteri Ziyaretci Defteri: 49
| Konu: Geri: Anime Çizim Dersleri 1 Salı Şub. 24, 2009 8:46 am | |
| Paylasim icin saol | |
| | | Ʀʘ₡ӜʄUȠ Üye
Mesaj Sayısı : 11 Yaş : 34 Nerden : nereye İş/Hobiler : Ʀʘ₡ӜʄUȠ Lakap : Ʀʘ₡ӜʄUȠ Durum : Tarz : Paylaşım gücü : Puanlar : 13 Kayıt tarihi : 24/04/09
| Konu: Geri: Anime Çizim Dersleri 1 Cuma Nis. 24, 2009 2:34 pm | |
| PYLSM GÜZELDİ KLAVYENE SAĞLIK | |
| | | | Anime Çizim Dersleri 1 | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |