16. İZMİR AVRUPA CAZ FESTİVALİ BU AKŞAM BAŞLIYOR
Canlı Performanslardaki Başarısıyla Cazın En Önemli Solistleri Arasında Yer Alan İki Grammy ve Tony Ödüllü Dee Dee Bridgewater, Müzik Piyasasındaki Büyük Şirketlerin Aşırı Ticari Yaklaşımlarının, 'Müziğe Çok Kan Kaybettirdiğini' Bildirdi.
Canlı performanslardaki başarısıyla cazın en önemli solistleri arasında yer alan iki Grammy ve Tony ödüllü Dee Dee Bridgewater, müzik piyasasındaki büyük şirketlerin aşırı ticari yaklaşımlarının, ''müziğe çok kan kaybettirdiğini'' bildirdi.
16. İzmir Avrupa Caz Festivali'nin açılış konserini bu akşam İstanbul Superband eşliğinde verecek olan Bridgewater, daha önce konser vermek için İstanbul ve Ankara'da bulunduğunu, ilk kez bu akşam İzmir izleyicisinin karşısına çıkacak olmanın kedisini heyecanlandırdığını söyledi.
Bridgewater, Türkiye'ye uzun yıllardır geldiğini, Türk seyircisinin ''her zaman muhteşem'' olduğunu belirterek, ''Ülkenizin zaman içinde nasıl geliştiğine tanık oldum, son gelişlerimde bir kadın olarak, bir yabancı olarak kendimi çok rahat hissettim'' dedi.
Şöhretinin sesinin yanı sıra sahnede seyirciyle kurduğu etkileşim ve canlı performanslardan kaynaklandığını, sahneye her çıkışında yeni bir şeyler keşfetme, yeni bir şeyler söyleme amacında olduğunu bildiren Bridgewater, şöyle konuştu:
''Büyük şirketlerin 'sahte süper yıldızları'nın gerçek hayat tecrübeleri yok. Sahnede bakıyorsunuz, playback söyleniyor. Playback konser olur mu? Ya da bakıyorsunuz, albümde nasılsa, şarkı aynen öyle çalınıyor, söyleniyor. Tamamen aynısını dinleyeceksem, playback dinleyeceksem, ben niye konsere gideyim ki? Oturur evimde dinlerim o şarkıcıyı. Deneysel olmak, farklı bir şeylerle ortaya çıkmak, adeta cezalandırılma nedeni oldu. Ama ben her zaman bağımsız kafa yapısında biri oldum. İnsanın yaşamındaki önemli şeyleri Tanrı değiştirir, bana bu yeteneği insanoğlu vermedi ki yolumu belirleme hakkı da yok.''